A króm, mint esszenciális ásványi-anyag, hozzájárul a normál makrotápanyag-anyagcseréhez, és a normál vércukorszint fenntartásához.
A krómot előnyös lehet testsúlycsökkentő étrend mellett alkalmazni, mivel hozzájárul a vércukorszint normál tartományok között tartásához. Így csökkentheti az édességek utáni vágyat, és az indokolatlan éhségérzet kialakulását.
A szervezet normális, éhomi vércukor értéke 3,9 és 6,1 mmol/l között van. A hosszútávú emelkedett vércukorszint szomjúsághoz, fáradtsághoz, az éhségérzet indokolatlan kialakulásához vezethet.
Ezzel ellentétben az alacsony vércukorszint éhséghez, kimerültséghez, ingerlékenységhez, és koncentrációs nehézségekhez vezethet.
A szélsőséges tünetek elkerülése érdekében oda kell figyelnünk az étrendi szokásainkra is, a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásra. A króm nem ellensúlyozza a súlyos étrendi hibákat. Hozzásegíthet testsúlycsökkentő, vércukorszint-optimalizáló céljaidhoz, de mellette a céltudatos táplálkozás és rendszeres testmozgás elengedhetetlen.
Táplálkozásunkban is megtalálható a króm, nagyobb mennyiségben a teljes kiőrlésű gabonákban, sörélesztőben, húsokban.