Az egészséges táplálkozás elvei szerint a kalóriabevitel kb. 25-30%-át teszik ki a zsírok és annak maximum egyharmada lehet a telített zsírok bevitele. Az omega-6 és omega-3 esszenciális zsírsavak (a szervezetnek szüksége van rá, de előállítani nem képes, ezért külső forrásból kell bevinni) optimális aránya 5:1-hez. Bizonyos felmérések szerint ez az arány jelenlegi táplálkozásunkban 25:1-hez. Az arányok eltolódása fokozhatja bizonyos egészségügyi problémák megjelenését. Pontosan ezért nagyon fontos, hogy étrendünkben megemeljük az omega-3 zsírsavak mennyiségét.
A javasolt beviteli értékek bizonyos betegségek esetén, speciális célok vagy élethelyzetek, étkezési szokások esetén változhatnak.
Az omega-3 zsírsavból, hasznos, élettanilag pozitív hatású EPA és DHA keletkezik a szervezetben. A szervezet számára szükséges omega-3 zsírsavakat bizonyos növényi olajokból, magvakból és tengeri halakból tudjuk fedezni. Magyarországon rendkívül alacsony a tengeri halak fogyasztása, így az omega-3 pótlása indokolt lehet étrendkiegészítőből.
Az EPA és a DHA hozzájárul a szív megfelelő működéséhez. A kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el. A DHA hozzájárul a normál agyműködés és a normál látás fenntartásához.
Naponta 2x1 kapszula Omega-3 bevétele ajánlott étkezés közben.
Tej, tojás, glutén, szója, földimogyoró, mogyoró, hal és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült! A termék hal összetevőt tartalmaz.
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
koncentrált halolaj, zselatin, antioxidáns: tokoferolok; glicerin